Felhívások

Közeli határidők

Conference on Travel Writing

Borders and Crossings Conference, 13-16 September 2018, Juraj Dobrila, University of Pula, Croatia.

ALAPKÉPZÉS

Közeli határidők

Dalai Lama Fellowship for Emerging Leaders 2018

What would you do to change the world? Apply to become a Dalai Lama Fellow 2018.
Through our fellowship program, they select, convene, coach and provide funding for next generation leaders. Fellows join to a LifeLong community.

MAGISZTERI

Közeli határidők

Dalai Lama Fellowship for Emerging Leaders 2018

What would you do to change the world? Apply to become a Dalai Lama Fellow 2018.
Through our fellowship program, they select, convene, coach and provide funding for next generation leaders. Fellows join to a LifeLong community.

Phd / DLA

Közeli határidők

3rd Pacific International Politics Conference (PIPC), Hong Kong, China

The third Pacific International Politics Conference (PIPC) will be held in Hong Kong, China, 6-7 July 2018.

POSZTDOKTORI

Közeli határidők

Dalai Lama Fellowship for Emerging Leaders 2018

What would you do to change the world? Apply to become a Dalai Lama Fellow 2018.
Through our fellowship program, they select, convene, coach and provide funding for next generation leaders. Fellows join to a LifeLong community.

FIATAL KUTATÓI

Közeli határidők

Teaching Faculty Position in Enterprise Data Science, Drexel University

The Department of Information Science of the College of Computing and Informatics (CCI) invites applications for a full-time teaching faculty position in Enterprise Data Science. 

OKTATÓI


Jelenlegi oktatási szint:
I would like to receive Call for Applications/Papers for:
  

KÉPZÉSI SZINT
Alapképzés
Magiszteri
PhD / DLA
Posztdoktori
Fiatal kutatói
Oktatói
Kutatói
Doktorjelölt
Frissen végzett
TUDOMÁNYTERÜLET
FELHÍVÁS TÍPUSA
CÉLORSZÁG
Szűrő
Megszüntet
2018.
február
21.

Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért 2018. - Genius Loci Díj


A „Genius Loci Díj – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekértdíj célja, hogy értékelje és elismerje a Magyarországon és a Kárpát-medence magyarlakta területein működő üzleti vállalkozásoknak és vállalkozóknak a tehetségek támogatása érdekében tett erőfeszítéseit.

Az elismerést 2015 óta évente adományozza a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz). A díjat az elmúlt három évben három kategóriában adták át az elmúlt években.

A kreatív, tehetséges munkatársak toborzása, magas színvonalú képzése és megtartása fontos része a vállalatok versenyképességének. Az üzleti élet képviselői tisztában vannak azzal, hogy a számukra oly fontos tehetséges pályakezdő sokévnyi képzés, fejlesztés és céltudatos tehetséggondozás után lép színre. Számos olyan vállalat és kisvállalkozás van, amely elismeri és a magyarországi tehetségsegítő szervezetekkel, oktatási intézményekkel együttműködésben támogatja a tehetséggondozás folyamatát.

Ezért a díj alapítója, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) szükségesnek látja a Genius Loci Díj évenkénti odaítélésével fölhívni a figyelmet azokra az innovatív kezdeményezésekre és követendő jó gyakorlatokra, amelyekkel a Magyarországon és a Kárpát-medence magyarlakta területein működő üzleti vállalkozások és vállalkozók hozzájárulnak a környezetükben (pl. székhelyükön, telephelyeiken) a tehetségpontok, tehetségsegítő tanácsok és más intézmények, szervezetek munkájához, a fiatalok tehetségének kibontakoztatásához, a tehetségek számára vonzó társadalmi környezet kialakításához.

Honnan ered a Genius Loci elnevezés?

Genius loci, azaz „a hely szelleme” a római mitológiában a település védelmezője volt. A mai nyelvhasználatban „a hely szelleme” kifejezés azt a sajátos légkört, szellemiséget jelenti, amelyet egy-egy nevezetes hely sugároz magából. A névválasztással azt hangsúlyozzuk, hogy a kiemelkedő képességű fiatalokat segítő, fejlesztő intézményekkel, szervezetekkel partneri viszonyt kialakító vállalatok, vállalkozók pozitív hatással vannak annak a településnek a szellemiségére, tehetségeket támogató légkörére, ahol a vállalatuk, vállalkozásuk működik.

Hogyan lehet Genius Loci Díjra jelölni?

A Genius Loci Díjra a vállalattal, vállalkozóval kapcsolatban álló tehetségpont, tehetségsegítő tanács, valamint a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége és a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács (NTT) tagjai és tagszervezetei tehetnek jelölést. A jelölésre az online jelölőlap kitöltésével van lehetőség az alább részletezett kategóriákban. Azokat a vállalatokat és vállalkozókat, akik 2015-16-ban vagy 2017-ben elnyerték a Genius Loci Díjat, 2018-ban nem lehet újra jelölni. Nevezési díj nincs.

Mit jelent az elismerés és mennyi a várható díjazottak száma?

A díjat (Czakó Zsolt grafikusművész alkotását) a meghirdetett három kategóriában (ld. alább) összesen legfeljebb 12 tehetségtámogató vállalat, vállalkozás nyerheti el. A díjjal járó védjegyet (Genius Loci Díj - Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért 2018.) a díjazottak feltüntethetik kommunikációs célú kiadványaikban és honlapjukon. A díjakat ünnepélyes díjátadó ünnepség keretében vehetik át a díjazottak.

Miért érdemes jelölni?

A „Genius Loci Díj – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért” elismerés ráirányítja a közvélemény figyelmét a tehetséges fiatalok kibontakozását szolgáló példaértékű szektorközi együttműködésekre, ezzel hozzájárul a jó példák megismertetéséhez és elterjesztéséhez. A díj elnyerése növeli a vállalat vagy vállalkozó reputációját, hozzájárul a vállalat általános és munkáltatói image-ének pozitív formálásához. A díj nyertesei, a jelölő szervezetek és vendégeik számára a díjátadó ünnepségen való részvétel kapcsolatépítési lehetőséget nyújt, az elismerés pedig témát szolgáltat a vállalati PR-aktivitás számára. A Genius Loci Díj emblémája feltüntethető a cég felületein, növelheti vonzerejét a humánerőforrás-utánpótlást célzó rendezvényeken, karrierexpókon. Az elismerés hazai kommunikációjának megszervezéséről a kiíró Matehetsz gondoskodik.

Milyen kategóriákban lehet jelölni?

A Genius Loci Díjra három kategóriában jelölhetik partnereiket az ajánlók, a vállalat/ vállalkozás segítő aktivitásának földrajzi hatóköre szerint, a tehetséggondozást támogató tevékenységek bemutatásával.

  1. Genius Loci Díj – nemzeti kategória: Ebben a kategóriában azok a vállalati együttműködések, támogatási programok, ösztöndíjak, Pro Bono szolgáltatások, önkéntes programok, CSR-programok, donációk  stb. jelölhetők, amelyek országosan vagy országhatárokon átívelően  működnek.
  2. Genius Loci Díj – regionális kategória:
    Ebben a kategóriában azok a vállalati együttműködések, támogatási programok, ösztöndíjak, Pro Bono szolgáltatások, önkéntes programok, CSR-programok stb. jelölhetők, amelyek legalább egy megyei vagy regionális vonzáskörben fejtik ki tevékenységüket.
  3. Genius Loci Díj – helyi kategória:
    Ebben a kategóriában az egyetlen településen vagy kistérségben működő vállalati tehetségsegítő aktivitások jelölhetők.  

Mit tartalmazzon a benyújtandó pályázat?

A Genius Loci Díjra 2018-ban a 2016-ban és 2017-ben megvalósult vagy folyamatosan működő vállalati vagy vállalkozói tehetségtámogató kezdeményezések, együttműködések bemutatásával lehet. A pályamű a választott kategória figyelembe vételével mutassa be a vállalat, illetve vállalkozó és a tehetségsegítő, fejlesztő intézmény, szervezet partneri együttműködésének példaértékű gyakorlatát, innovatív megoldásait. Ismertesse az együttműködés módját, jellegét, térjen ki az együttműködés eredményeire. Javasoljuk, hogy a pályamű elkészítése előtt ismerkedjenek meg a 2015-2017-es díjazottakkal a honlapon.

Genius Loci díjátadó ünnepség

A Genius Loci Díjat ünnepi rendezvény keretében vehetik át a díjazottak. Az alkalomra a három kategória díjazottjainak és az őket jelölő szervezeteknek két-két képviselője kap meghívást. A rendezvényen bemutatkozik néhány díjazott vállalat, vállalkozó, illetve a segítségükkel támogatást nyert, néhány tehetséges fiatal.

A jelölés módja és határideje

Jelölni a Matehetsz online pályázati rendszerében (OPER) elérhető űrlap kitöltésével lehet: Genius Loci díj 2018.

Jelölést csak az OPER-ben regisztrált felhasználók tudnak tenni.

Jelölési határidő: 2018. február 21. éjfél.

A bírálati folyamat és a díjak átadása

A zsűri 2018. március 20-ig meghozza döntését. A díjazott vállalatokat és vállalkozókat, valamint az őket jelölő szervezetek képviselőit a Matehetsz felkéri, hogy vegyenek részt a 2018. április 20-i budapesti díjátadó gálán.

(forrás: www.tehetseg.hu)

Oszd meg a Facebookon