Felhívások

XX. Nemzetközi Bányászati, Kohászati és Földtani Konferencia - 2018

A kolozsvári székhelyű Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) 2018. április 5-8. között Gyulafehérvárott szervezi meg a Nemzetközi Bányászati, Kohászati és Földtani Konferenciát.

ALAPKÉPZÉS

MAGISZTERI

Fellowships 2018-19, Center for Italian Modern Art

Center for Italian Modern Art

Application deadline: Jan 28, 2018

Phd / DLA

Fellowships 2018-19, Center for Italian Modern Art

Center for Italian Modern Art

Application deadline: Jan 28, 2018

POSZTDOKTORI

FIATAL KUTATÓI

Call for Chapter Proposals: Selflessness in Business

Vernon Press invites chapter proposals on Selflessness in Business. The volume will be edited by Dr. Dominika Ochnik, Katowice School of Economics, Poland.

OKTATÓI

Jelenlegi oktatási szint:
I would like to receive Call for Applications/Papers for:

KÉPZÉSI SZINT
Alapképzés
Magiszteri
PhD / DLA
Posztdoktori
Fiatal kutatói
Oktatói
Kutatói
Doktorjelölt
Frissen végzett
TUDOMÁNYTERÜLET
FELHÍVÁS TÍPUSA
CÉLORSZÁG
Szűrő
Megszüntet

Sajtóközlemény: PI-NET konferencia 2012

Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Doktoranduszok és Tudományos Kutatók szervezeteinek Nemzetközi Szövetsége (PI-NET) nemzetközi multidiszciplináris konferenciát szervezett, amelyre 2012. november 28-30. között került sor Budapesten.

A szervezők célja a magyar és külföldi doktorandusz hallgatók és fiatal kutatók, valamint szervezeteik együttműködésének elmélyítése és egy nemzetközi tudományos hálózat megteremtése.

Az évente megrendezésre kerülő konferenciasorozat minden alkalommal egy-egy területre fókuszál, így lehetőséget biztosít egy egységes és átfogó közelítésmód kialakítására, amely új nézőpontból mutat rá az aktuális témával kapcsolatos problémákra és megoldási lehetőségekre.

Az idei konferencia a jó kormányzást és a fenntartható fejlődést választotta témájául, különös tekintettel a tudományos utánpótlás szerepére és feladataira, figyelembe véve, hogy társadalmaink jelenlegi életmódja és a gazdasági világválság a témát különösen aktuálissá teszi. A konferencián 19 ország doktoranduszai és fiatal kutatói vettek részt, melyen 32 elismert előadó fejtette ki tudományos véleményét a témával kapcsolatban, mindezek mellett, a rendezvény a Magyar Doktorandusz Közösség és a Eurodoc szervezeteinek egyeztetőfórumaként is szolgált.

Kiemelkedő vendégeink voltak:

Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke

Biró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára

Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora

Fábián István, a Debreceni Egyetem rektora

Stumpf István, alkotmánybíró

Schöpflin György, európai parlamenti képviselő

Kardon Béla, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Tudománypolitikai Főosztályvezető

Pálinkás József megnyitó beszédében üdvözölte a magyar alapítású nemzetközi szervezet világszintű tudományos hálózatszervező tevékenységét, Biró Marcell közigazgatási államtitkár pedig hangsúlyozta, hogy a jövő tudományos kihívásainak való megfeleléshez versenyképes tudással rendelkező kutatók százezreire van szükség, és jövőbeni támogatásáról biztosította a PI-NET hosszú távú céljait.

Czene Gréta,
President of PI-NET