Felhívások

Közeli határidők

CfP: Challenges, conflicts and opportunities. 100 years of state- and nationhood in Central and Eastern Europe

November 15-17, 2018, Cluj-Napoca (Kolozsvár, Klausenburg), Romania

A century has passed since the end of WWI, which brought about the disintegration of the major European multi-ethnic empires and the formation of smaller nation-states in Central and Eastern Europe.

ALAPKÉPZÉS

CfP: Special Issue

The journal Social Sciences (ISSN 2076-0760) is currently running a Special Issue entitled WORK-FAMILY BALANCE AND GENDER (IN)EQUALITIES IN EUROPE: POLICIES, PROCESSES AND PRACTICES.

MAGISZTERI

Phd / DLA

POSZTDOKTORI

Közeli határidők

Domus nemzetközi konferencia-részvétel pályázat 2018.

Az Akadémia Domus programja támogatni kívánja a külföldi kutatók szakmai munkásságát, nemzetközi szakmai beágyazottságát azzal, hogy idegen nyelvű előadások megtartásának támogatásával segíti aktív bekapcsolódásukat a nemzetközi tudományos életbe.

FIATAL KUTATÓI

OKTATÓI

Jelenlegi oktatási szint:
I would like to receive Call for Applications/Papers for:

KÉPZÉSI SZINT
Alapképzés
Magiszteri
PhD / DLA
Posztdoktori
Fiatal kutatói
Oktatói
Kutatói
Doktorjelölt
Frissen végzett
TUDOMÁNYTERÜLET
FELHÍVÁS TÍPUSA
CÉLORSZÁG
Szűrő
Megszüntet

Sajtóközlemény: PI-NET konferencia 2012

Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Doktoranduszok és Tudományos Kutatók szervezeteinek Nemzetközi Szövetsége (PI-NET) nemzetközi multidiszciplináris konferenciát szervezett, amelyre 2012. november 28-30. között került sor Budapesten.

A szervezők célja a magyar és külföldi doktorandusz hallgatók és fiatal kutatók, valamint szervezeteik együttműködésének elmélyítése és egy nemzetközi tudományos hálózat megteremtése.

Az évente megrendezésre kerülő konferenciasorozat minden alkalommal egy-egy területre fókuszál, így lehetőséget biztosít egy egységes és átfogó közelítésmód kialakítására, amely új nézőpontból mutat rá az aktuális témával kapcsolatos problémákra és megoldási lehetőségekre.

Az idei konferencia a jó kormányzást és a fenntartható fejlődést választotta témájául, különös tekintettel a tudományos utánpótlás szerepére és feladataira, figyelembe véve, hogy társadalmaink jelenlegi életmódja és a gazdasági világválság a témát különösen aktuálissá teszi. A konferencián 19 ország doktoranduszai és fiatal kutatói vettek részt, melyen 32 elismert előadó fejtette ki tudományos véleményét a témával kapcsolatban, mindezek mellett, a rendezvény a Magyar Doktorandusz Közösség és a Eurodoc szervezeteinek egyeztetőfórumaként is szolgált.

Kiemelkedő vendégeink voltak:

Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke

Biró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára

Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora

Fábián István, a Debreceni Egyetem rektora

Stumpf István, alkotmánybíró

Schöpflin György, európai parlamenti képviselő

Kardon Béla, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Tudománypolitikai Főosztályvezető

Pálinkás József megnyitó beszédében üdvözölte a magyar alapítású nemzetközi szervezet világszintű tudományos hálózatszervező tevékenységét, Biró Marcell közigazgatási államtitkár pedig hangsúlyozta, hogy a jövő tudományos kihívásainak való megfeleléshez versenyképes tudással rendelkező kutatók százezreire van szükség, és jövőbeni támogatásáról biztosította a PI-NET hosszú távú céljait.

Czene Gréta,
President of PI-NET