Felhívások

Márton Áron Tehetséggondozó Program 2017/2018

Külgazdasági és Külügyminisztérium pályázatot hirdet 2017/2018-as tanévben a magyarországi és szülőföldi felsőoktatási intézményekben tanulmányokat folytató határon túli magyar hallgatók és vezetőtanáraik (tutoraik) részére Márton Áron Tehetséggondozó Programban való részvételre.

ALAPKÉPZÉS

Márton Áron Tehetséggondozó Program 2017/2018

MAGISZTERI

Márton Áron Kutatói Program 2017/2018

Külgazdasági és Külügyminisztérium pályázatot hirdet a 2017/2018-as tanévben a magyarországi és szülőföldi felsőoktatási intézményekben tanulmányokat folytató határon túli magyar hallgatók és vezetőtanáraik (tutoraik) részére Márton Áron Kutatói Programban való részvételre.

Phd / DLA

Postdoctoral Researcher at the University of Helsinki

Migration and the narrative of Europe as an "area of reedom, security and justice".

POSZTDOKTORI

CfP: EMU, New Economic Governance and Social Justice

Research seminar within the framework of JCME TREUP (Queen’s University Belfast) School of Law, Friday 26th January 2018, 1pm-5.30pm.

FIATAL KUTATÓI

Research Fellowships for German and International Students in Germany

Open to: applicants from both Germany, European and non-European countries
Fellowship: junior fellowships –
2500 euro per month; Post-doc fellowships – 3500 euro per month; Distinguished fellowships – 5000 euro per month;
Deadline: 01 December 2017.

OKTATÓI

Jelenlegi oktatási szint:
I would like to receive Call for Applications/Papers for:

KÉPZÉSI SZINT
Alapképzés
Magiszteri
PhD / DLA
Posztdoktori
Fiatal kutatói
Oktatói
Kutatói
Doktorjelölt
Frissen végzett
TUDOMÁNYTERÜLET
FELHÍVÁS TÍPUSA
CÉLORSZÁG
Szűrő
Megszüntet

Sajtóközlemény: PI-NET konferencia 2012

Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Doktoranduszok és Tudományos Kutatók szervezeteinek Nemzetközi Szövetsége (PI-NET) nemzetközi multidiszciplináris konferenciát szervezett, amelyre 2012. november 28-30. között került sor Budapesten.

A szervezők célja a magyar és külföldi doktorandusz hallgatók és fiatal kutatók, valamint szervezeteik együttműködésének elmélyítése és egy nemzetközi tudományos hálózat megteremtése.

Az évente megrendezésre kerülő konferenciasorozat minden alkalommal egy-egy területre fókuszál, így lehetőséget biztosít egy egységes és átfogó közelítésmód kialakítására, amely új nézőpontból mutat rá az aktuális témával kapcsolatos problémákra és megoldási lehetőségekre.

Az idei konferencia a jó kormányzást és a fenntartható fejlődést választotta témájául, különös tekintettel a tudományos utánpótlás szerepére és feladataira, figyelembe véve, hogy társadalmaink jelenlegi életmódja és a gazdasági világválság a témát különösen aktuálissá teszi. A konferencián 19 ország doktoranduszai és fiatal kutatói vettek részt, melyen 32 elismert előadó fejtette ki tudományos véleményét a témával kapcsolatban, mindezek mellett, a rendezvény a Magyar Doktorandusz Közösség és a Eurodoc szervezeteinek egyeztetőfórumaként is szolgált.

Kiemelkedő vendégeink voltak:

Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke

Biró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára

Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora

Fábián István, a Debreceni Egyetem rektora

Stumpf István, alkotmánybíró

Schöpflin György, európai parlamenti képviselő

Kardon Béla, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Tudománypolitikai Főosztályvezető

Pálinkás József megnyitó beszédében üdvözölte a magyar alapítású nemzetközi szervezet világszintű tudományos hálózatszervező tevékenységét, Biró Marcell közigazgatási államtitkár pedig hangsúlyozta, hogy a jövő tudományos kihívásainak való megfeleléshez versenyképes tudással rendelkező kutatók százezreire van szükség, és jövőbeni támogatásáról biztosította a PI-NET hosszú távú céljait.

Czene Gréta,
President of PI-NET