Felhívások

16. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia

A Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium 2017 novemberében Újvidéken, a Rektorátuson és a Mezőgazdasági Karon megrendezi a 16. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferenciátmelynek top-témája a TENGER.

ALAPKÉPZÉS

MAGISZTERI

ISTR 2018 PhD Seminar

Amsterdam, Netherlands
July 8 - 9, 2018

VU University Amsterdam

Call for Applications

Phd / DLA

Közeli határidők

Brisbane 2018 - Call for Proposals Now Open! / L’Appel à communications est maintenant ouvert!

From July 21st to 26th 2018, the International Political Science Association will hold its 25th World Congress in Brisbane (Australia).

POSZTDOKTORI

FIATAL KUTATÓI

OKTATÓI

Jelenlegi oktatási szint:
I would like to receive Call for Applications/Papers for:

KÉPZÉSI SZINT
Alapképzés
Magiszteri
PhD / DLA
Posztdoktori
Fiatal kutatói
Oktatói
Kutatói
Doktorjelölt
Frissen végzett
TUDOMÁNYTERÜLET
FELHÍVÁS TÍPUSA
CÉLORSZÁG
Szűrő
Megszüntet

Sajtóközlemény: PI-NET konferencia 2012

Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Doktoranduszok és Tudományos Kutatók szervezeteinek Nemzetközi Szövetsége (PI-NET) nemzetközi multidiszciplináris konferenciát szervezett, amelyre 2012. november 28-30. között került sor Budapesten.

A szervezők célja a magyar és külföldi doktorandusz hallgatók és fiatal kutatók, valamint szervezeteik együttműködésének elmélyítése és egy nemzetközi tudományos hálózat megteremtése.

Az évente megrendezésre kerülő konferenciasorozat minden alkalommal egy-egy területre fókuszál, így lehetőséget biztosít egy egységes és átfogó közelítésmód kialakítására, amely új nézőpontból mutat rá az aktuális témával kapcsolatos problémákra és megoldási lehetőségekre.

Az idei konferencia a jó kormányzást és a fenntartható fejlődést választotta témájául, különös tekintettel a tudományos utánpótlás szerepére és feladataira, figyelembe véve, hogy társadalmaink jelenlegi életmódja és a gazdasági világválság a témát különösen aktuálissá teszi. A konferencián 19 ország doktoranduszai és fiatal kutatói vettek részt, melyen 32 elismert előadó fejtette ki tudományos véleményét a témával kapcsolatban, mindezek mellett, a rendezvény a Magyar Doktorandusz Közösség és a Eurodoc szervezeteinek egyeztetőfórumaként is szolgált.

Kiemelkedő vendégeink voltak:

Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke

Biró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára

Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora

Fábián István, a Debreceni Egyetem rektora

Stumpf István, alkotmánybíró

Schöpflin György, európai parlamenti képviselő

Kardon Béla, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Tudománypolitikai Főosztályvezető

Pálinkás József megnyitó beszédében üdvözölte a magyar alapítású nemzetközi szervezet világszintű tudományos hálózatszervező tevékenységét, Biró Marcell közigazgatási államtitkár pedig hangsúlyozta, hogy a jövő tudományos kihívásainak való megfeleléshez versenyképes tudással rendelkező kutatók százezreire van szükség, és jövőbeni támogatásáról biztosította a PI-NET hosszú távú céljait.

Czene Gréta,
President of PI-NET