Felhívások

Közeli határidők

Részképzés 2018/2019 ősz – pályázati felhívás

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel közösen pályázatot hirdet miniszteri ösztöndíjas teljes szemeszteres részképzésre, valamint részképzős tanulmányútra a magyarországi felsőoktatási intézmények nappali munkarendű képzésén a 2018/2019-es tanév őszi szemeszterében.

ALAPKÉPZÉS

Közeli határidők

CfP: Special Issue

The journal Social Sciences (ISSN 2076-0760) is currently running a Special Issue entitled WORK-FAMILY BALANCE AND GENDER (IN)EQUALITIES IN EUROPE: POLICIES, PROCESSES AND PRACTICES.

MAGISZTERI

Közeli határidők

CfP: Special Issue

The journal Social Sciences (ISSN 2076-0760) is currently running a Special Issue entitled WORK-FAMILY BALANCE AND GENDER (IN)EQUALITIES IN EUROPE: POLICIES, PROCESSES AND PRACTICES.

Phd / DLA

Közeli határidők

CfP: Special Issue

The journal Social Sciences (ISSN 2076-0760) is currently running a Special Issue entitled WORK-FAMILY BALANCE AND GENDER (IN)EQUALITIES IN EUROPE: POLICIES, PROCESSES AND PRACTICES.

POSZTDOKTORI

Közeli határidők

Pályázati felhívás: Collegium Talentum program 2018-2019-as tanév


A Sapientia Hungariae Alapítvány kuratóriuma a tanulmányaikat és/vagy oktatói és kutatómunkájukat a felsőoktatásban/oktatásban végző külhoni magyar hallgatók szakmai munkáját, az értelmiségi pályán való előrehaladásukat segítendő, pályázatot hirdet a Collegium Talentum programban való részvételre.

FIATAL KUTATÓI

Közeli határidők

CfP: Special Issue

The journal Social Sciences (ISSN 2076-0760) is currently running a Special Issue entitled WORK-FAMILY BALANCE AND GENDER (IN)EQUALITIES IN EUROPE: POLICIES, PROCESSES AND PRACTICES.

OKTATÓI


Jelenlegi oktatási szint:
I would like to receive Call for Applications/Papers for:
  

KÉPZÉSI SZINT
Alapképzés
Magiszteri
PhD / DLA
Posztdoktori
Fiatal kutatói
Oktatói
Kutatói
Doktorjelölt
Frissen végzett
TUDOMÁNYTERÜLET
FELHÍVÁS TÍPUSA
CÉLORSZÁG
Szűrő
Megszüntet

Filmes hiányszakmákban indulnak képzések a Werk Film Akadémián


A magyar filmgyártás szakemberhiánnyal küzd, a Werk Film Akadémia pedig idestova 9. éve képez filmes szakembereket.
Szeptembertől az eddigiek mellett hét filmes hiányszakma indul a Werken.

Ezek: rendezőasszisztens, felvételvezető, location menedzser, produkciós asszisztens, szkripter, vágóasszisztens, utómunka asszisztens. Ennek jegyében újul meg a stylist alapozó és mester szak is, a sok divatbemutató, fotózás, reklám és fashion videó forgatás mellett hangsúlyosabbá válik a jelmeztervező és filmes sminkes képzés is.

Werk Film Akadémia 2016 júliusában indult a Magyar Nemzeti Filmalap pályázatán, melynek célja a filmipar szakemberigényének kielégítését célzó képzések támogatása, hogy tényleges szakmai ismeretekkel, hazai és nemzetközi viszonylatban is értékes jártassággal, számottevő elméleti és gyakorlati tapasztalattal bíró szakembereket biztosítson a hazai filmipar számára. 

A pályázat eredményhirdetésére 2016. augusztus 31-ig kerül sor.
Amennyiben a Werk Film Akadémia szerződést köt a Nemzeti Filmalappal, ösztöndíjprogramot hirdet a következő hiányszakmákra jelentkező hallgatók számára: 

1. Rendezőasszisztens. A program célja olyan szakemberek képzése, akik a rendező asszisztenseként a legpontosabban ismerik a rendező elképzeléseit, ennek megfelelően hivatottak azt felelősen képviselni a különböző részlegeknél, és ennek szellemében vezetni végig a filmkészítés valamennyi fázisát. A rendezőasszisztensi munkakör a legkomplexebb a filmes stábon belül. A kurzuson sikeresen végzettek rendezőasszisztensként lesznek képesek részt venni filmalkotások előállításában.

2. Felvételvezető.  A program célja olyan gyártási szakemberek képzése, akik átlátják a film megvalósításával, a forgatások lebonyolításával járó szervezési feladatokat. A felvételvezető, a gyártásvezető közvetlen munkatársa. A kurzuson sikeresen végzettek felvételvezetőként lesznek  képesek részt venni filmalkotások létrehozásában.

3. Location menedzser.  Aki ezt a területet választja, megtanulja, hogyan kell a kiválasztott helyszíneket forgatásokhoz előkészíteni, az ehhez szükséges empátiával képviselni a kreatív oldalt, felmérni a forgató stáb jelenlétével járó körülményeket.  A location menedzser felkészültsége, kompetenciája alapozza meg, hogy a kiválasztott helyszínen a produkció korrekt viszonyt alakíthasson ki a bérbeadóval és zökkenőmentesen lebonyolíthassa a forgatást. A kurzust sikeresen elvégzők location menedzserként lesznek képesek részt venni filmalkotások létrehozásában.

4. Szkripter.  A szkripter, a naplóvezető tevékenysége a filmkészítés két fázisát is szorosan érinti. A forgatás során pontos naplót vezet a leforgatott anyagról. Az általa pontosan lejegyzett egyéb adatok lehetővé teszik, hogy sem tartalmi kapcsolódásban, sem kompozícióban, sem technikai konzekvenciákban ne történjen hiba. Ismeri azokat a manuális és technikai módszereket, melyekkel bármikor rekonstruálni tudja egy-egy felvétel körülményeit. A kurzuson sikeresen végzettek szkripter szakemberekként lesznek képesek részt venni filmalkotások létrehozásában.

5. Produkciós asszisztens.  A produkciós asszisztens látja a szervezési feladatok részlegek közötti kapcsolódását és az érdekeket összehangolva vesz részt a produkció megvalósításában. Minden információt értelmez, továbbít és ellenőriz. Mind a gyártás, mind a kreatív oldal munkájával lépést tart. A kurzust sikeresen elvégzők produkciós asszisztens szakemberekként lesznek képesek részt venni filmalkotások létrehozásában.

6. Vágóasszisztens. A program célja olyan utómunka szakemberek képzése, akik a forgatott anyagot elsőként kezelik, készítik elő a vágásra, majd egyéb utómunkálatokra. A különböző vágóprogramokat biztonsággal alkalmazzák. A képzés során a résztvevők megismerkedhetnek a filmforgatást követő első utómunka fázissal. Megtanulják a felvételtechnikai módszerek utómunkát érintő összefüggéseit, a szkriptnapló és a forgatókönyv összeolvasását, a leforgatott anyagot előkészítik a vágásra. A kurzus sikeres befejezésével a hallgatók utómunka asszisztensekként lesznek képesek részt venni filmalkotások létrehozásában.

7. Utómunka asszisztens.  Az utómunka asszisztens bár a fim készítés finisében kap fontos szerepet, az utómunka előkészítésének fontos szabályait is felelősen követi. A forgatókönyv ismeretében már a forgatáson is jelen van, konzultál a rendezővel, operatőrrel az utómunkát érintő beállításokról, ezzel is felügyelve, hogy az utómunkálatokhoz tartalmilag és technikai paraméterek szerint is megfelelő muszter készüljön. A kurzus sikeres befejezésével a hallgatók utómunka asszisztensekként lesznek képesek részt venni filmalkotások létrehozásában.

Az egyes szakok tanárai szakmájuk legjobbjai, a 10 éves Werk Akadémia sikeres és népszerű oktatói. 

A szakokra a jelentkezés és a felvételi 2016. augusztus 1-től kezdődött. 

A szakok tervezett indulási ideje: 2016. szeptember 19. 

A szakokon a képzés 2 modulos (féléves). Az első modul elvégzése után a hallgatók várhatóan részt vehetnek a Nemzeti Filmalap filmes gyakornoki programjában, vagyis filmes produkciók gyakornokai lehetnek.  

A képzés második moduljában önálló vizsgafilm készítésében vesznek részt.  

A szakokon való képzés részvételi díja bruttó 260 0000 Ft/modul. Amennyiben a Werk Akadémia szerződést köt a Nemzeti Filmalappal, a képzési díj 80%-át a hallgatóknak ösztöndíj formájában visszatéríti.    

A képzések csak 8 fő esetén indulnak. 

További információ: 

Dubóczky Erzsébet szakmentor: +36304602225, vollart@gmail.com 

Litvay Anita irodavezető: +3630 444 8888, werk@werkakademia.hu

www.werkakademia.hu

(forrás: kreativ.hu)

Oszd meg a Facebookon